Portofoliu

Casa V

Locuinta unifamiliala in Cornu, Prahova.
S=200mp
S+P+2M

Suprastructura din lemn
Pereti si plansee izolate cu hempcrete

Anveloparea casei este corespunzatoare unui consum de energie de 100Kw/mp/an.

Arhitectura: Arh. Vlad Sadici
Rezistenta: ing. Alin Dumitrascu
Instalatii termice: ing. Andrei Lesan

Gradina V

     Am conceput grădina familiei V în armonie cu designul casei.

     Cornu, Prahova.

     Teren in panta cu formă dreptunghiulară alungită, cu acces prin latura îngustă N-E

     Gradina casei are rol estetic prin alegerea şi aranjarea grupurilor de plante în aşa fel încât să ofere decor în toate anotimpurile, cât şi practic, speciile alese fiind utilitare şi comestibile cu întreţinere minimă.

     Am optat pentru un design aerisit şi am ales de-o potrivă specii autohtone cât şi specii adaptate climei şi zonei.

Am aşezat perpendicular pe pantă, rânduri de viţă de vie, alternând cu zmeur, mur, agriş, coacăz.

     Poziţionarea lor, este menită să stabilizeze terenul, să capteze apa din precipitaţii, evitând eroziunea solului fertil prin şiroire.

     Pentru că am dorit să încurajăm pasiunea pentru natură şi grădinărit, proiectul acesta a fost însoţit de documente cu idei, indicaţii şi informaţii pentru tehnici de grădinărit (grădina de legume cu spirală de plante aromatice, straturi înălţate), indicaţii de plantare şi îngrijire a pomilor şi arbuştilor fructiferi, plan şi detalii de execuţie a sistemului de drenaj, etc.

     Cu toate soluţiile tehnice, generate de caracteristicile spatiului, am conceput o grădină aerisită, cu atmosferă relaxantă, care va fi folosită în toate anotimpurile.

Chill Garden

Într-un ansamblu turistic de mici dimensiuni, această grădină a fost concepută pentru a oferi turiștilor spațiul de relaxare perfect pentru momentele din zi pe care nu le petrec la malul mării.

Gândită pentru a găzdui mai multe grupuri de turiști în același timp, grădina înglobează trei spații de relaxare diferite, delimitate discret prin textura pavajului și vegetatia propusă.

Ca o prelungire a bucătăriei de vară, zona de luat masa în aer liber este destinată servirii mesei în toate perioadele zilei, sau pentru a savura o cafea până se apropie momentul de ieșit la plajă.

Piscina și spațiul de lounge adiacent au fost separate de aleile de acces cu ajutorul benzilor fluide de vegetație creând astfel un spațiu intim și o atmosferă de relaxare în zona piscinei.

Culoarul îngust a fost transformat într-o zonă ferită cu atmosferă relaxantă, potrivită pentru citit în aer liber sau lucru la laptop.

Utilizând specii de plante locale și specii adaptate climei, am obținut un design de grădină eficient din punct de vedere funcțional, relativ ușor de întreținut și cu aspect deosebit.

Casa Biolit

Tema Concursului: O casă pentru 2 adulti + 2 copii și prieteni; 200m² coeficient de izolare termică corespunzător standardului A++

 O locuinţă într-un complex rezidenţial modern, în inima pădurii, un spaţiu de unde poţi observa, auzi şi conştientiza permanent natura, anotimpurile, fenomenele meteorologice, momentul zilei, şi elementele de care suntem privaţi tot mai mult în mediul urban: sunetele şi culorile naturale. Lumina intră în casă preponderent pe zona de sud est, iluminând dormitoarele, spaţiul de joacă, bucătăria, dining-ul şi living-ul.
Parterul casei este caracterizat prin fluiditate funcţională neexistând holuri, spaţiile utile fiind deschise.
Atât dining-ul cât şi living-ul se pot extinde spre exterior pe timp de vară, având ferestre glisante.
Cele 3 dormitoare beneficiază de contact cu exteriorul printr-un balcon cursiv pentru a putea admira toată splendoarea pădurii din împrejurimi.

Cozy Walls

Atelier de Croitorie

Cabana de Cânepă

CONTACT

Newsletter

Trimite-ne emailul tau si fii primul care afla noutatile!

© Copyright Living Cities Architecture 2019. Creare site Desy.ro